Daar issie weer: de zorg blog!

Het is toch alweer bijna een jaar geleden dat ik over de zorg blogde en zelfs vlogde om jullie - onze klanten - op de hoogte te brengen en houden van het reilen en zeilen binnen de zorgverzekeraars, de premies, dekkingen en wat je als verzekerde nou het beste kunt doen.

Er is natuurlijk niet heel veel veranderd het afgelopen jaar in onze stelling ten opzichte van de zorg en diens aanbieders. Er is nog steeds sprake van natura en restitutie verzekeraars. Er zijn nog steeds prijsafspraken tussen de verzekeraars en de zorgaanbieders en we mogen denk ik wel stellen dat het alleen maar groter wordt het gat tussen enerzijds de natura en anderzijds de restitutie verzekeraars.

Er wordt - a la een autoverzekering - enorm gepromoot op premie. Alsof we een geurtje in de aanbieding kopen. Bij een autoverzekering draait het dan ook meer om premie. Al zijn er daar natuurlijk ook verschillen in dekking, eigen risico, welke reparateur je mag kiezen maar deze onderlinge verschillen zijn veel minder verstrekkend dan in de zorg.

Als je ziek bent dan wil je alleen maar zo snel mogelijk beter worden. De beste zorg. Je voelt je al zo ellendig en dan is het verschrikkelijk naar als jouw zorgverzekeraar voor jou bepaald dat je niet naar ziekenhuis X mag omdat daar geen contracten mee zijn. Het gebeurt echt lieve mensen! Wees je ervan bewust ajb. Wees lief voor jezelf en als je het kunt betalen, bespaar dan niet op jouw eigen gezondheid. 

Tot zover de eerste 'zorg' blog van 2018...wordt ongetwijfeld vervolgd....