En daarom is verzekeren dus zo belangrijk

Even voorop gesteld: wij zijn geen voorstander van verzekeren an sich. Gekke uitspraak van een adviseur in verzekeren. Maar wat ik ermee bedoel is dat we je echt geen verzekeringen zullen aanraden als je het  risico zelf kunt dragen.

Zo is een kostbaarhedenverzekering als je niet kunt lachen van het geld wellicht niet perse nodig als je de schade zelf - weliswaar niet van harte, maar toch -prima kunt dragen en dus is zo'n verzekering geen must. 

Echter, immers, daarentegen hopen we met het volgende - helaas waargebeurde - verhaal een bewustwording te creëren dat als je iets niet zelf kunt betalen, verzekeren wel degelijk een must is.

Zo is er een schoorsteenveger, een zelfstandige zzp-er, die door een onderneming wordt ingehuurd om bij meneer X de schoorsteen te vegen. Meneer X geeft in het gesprek met het bedrijf aan dat er wel een deel van het dak verrot is en dat ze daar niet op moeten / mogen komen. De medewerker die de heer X aan de telefoon heeft noteert dat.

Op de dag zelf komt de zelfstandige ZZP-er bij meneer X schoorsteen vegen. De schoorsteenveger heeft van het bedrijf niet mee gekregen dat het dak verrot is en valt - tot grote schrik en horror - van het dak af. Resultaat: de zelfstandige ZZP-er kan het werk wat hij doet nooit meer uit oefenen vanwege ernstig letsel. 

De zelfstandige ZZP-er is hiervoor NIET verzekerd en als het hem niet lukt de schade te verhalen op dan wel zijn opdrachtgever, dan wel meneer X , dan wordt de nachtmerrie voor deze zelfstandige alleen maar groter en willen we de gevolgen niet eens aan het papier toevertrouwen.

Het voorbeeld is wel duidelijk denken we. Denk ajb goed na waarom je zaken niet verzekerd hebt, zeker als je zelfstandige bent. Een premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan ook lager zijn dan je verwacht, als je de wachttijd - de tijd wanneer de verzekeraar uit moet gaan keren - langer maakt. Of als je genoegen neemt met een lager uit te keren bedrag. 

Je leest het al: er zijn meerdere smaken / mogelijkheden. Bespreek het gewoon eens met Maurice, hij berekent graag voor je zodat dit horrorverhaal in ieder geval niet voor jou van toepassing hoeft te zijn.