De reperterende breuk

Zo voel ik me wel een beetje, soms, nu....een repeterende breuk

...want als ik bedenk welke info belangrijk is voor onze klanten - en overigens ook voor niet - klanten - dan is het wel het beleid van verzekeraars omtrent schades en betalingsmoraal. En volgens mij heb ik beide onderwerpen al meerdere malen aangehaald. En ook kan ik me zo voorstellen dat jullie denken: heb je haar weer.

Maar ja... het is zo elementair (vond ik leuk woord om er eens in te gooien op deze donderdag ;)) om je ervan bewust te zijn dat alleen maar claimen (met name kleine schades) gevolgen heeft voor acceptatie voor andere verzekeringen en dat verzekeraars de polis zelfs op kunnen zeggen.

Ook betalingsmoraal is iets waar de verzekeraars naar kijken. Als je steevast te laat jouw rekeningen betaalt dan kunnen ze de polis(sen) opzeggen wegens wanbetaling en kom je moeilijk weer aan een andere (betaalbare) polis.

Wij van Weidema Assurantiën vinden het daarom belangrijk dat je je hiervan bewust bent. Dan is het jouw keuze natuurlijk wat je er vervolgens mee doet.

Mocht je toch twijfelen of je een kleine schade al dan niet moet melden, dan trek gewoon even bij ons aan de bel. We denken graag met je mee en ook dan blijft de keuze aan jou maar het is wel zo makkelijk als je even met ons kunt sparren, toch?

 

Deze repeterende breuk wenst jullie alvast een heerlijk weekend!