Een kijkje in de keuken van Weidema Assurantien

Misschien is het wel een keer goed om een kijkje in de keuken te krijgen. In onze keuken welteverstaan..We hebben het altijd maar over die verzekeraars, de wetten die er gelden, wat wijs is maar....we hebben het niet  - vaak - over ons. En dat mag ook wel een keer.

Zo is het bij ons op het moment erg druk. Lekker hoor en fijn, dus geen klaagzang maar wel druk. Zo stoppen verzekeraars bijvoorbeeld van het ene op het andere moment met bepaalde producten en moeten we op zoek naar een alternatief. Wat er dan natuurlijk niet is en we stad en land af moeten bellen om toch met een mooi product aan te komen voor onze klant, voor jou dus. Vanzelfsprekend zit daar veel tijd en energie in, iets wat u en jij natuurlijk helemaal niet zien, en dat is meestal maar goed ook :)

We hebben het er wel al eerder over gehad dat ook studies en examens bij de werkzaamheden horen en ook de tussentijdse marktmonitor (waarbij we aan de AFM alle zakelijke ins en outs moeten aangeven) is jaarlijks van de partij.

Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel en dus proberen wij geen klant te vergeten op zijn of haar verjaardag en sturen we handgeschreven (prachtig handschrift niet waar ;)) kaarten.

Maar het kan natuurlijk echt wel voorkomen dat we niet of later op een mail reageren. Of dat we over het hoofd hebben gezien dat een premie wel erg uit de pan is gerezen. Dat is natuurlijk niet goed te praten maar misschien kun je ons erop aan spreken? Dat vinden we niet erg maar juist fijn en kunnen we alsnog zorgen dat alles goed komt en jij alsnog tevreden bent.