De technologische revolutie is in aantocht

Ik heb er al eerder aandacht aan besteedt....de enorme snelle ontwikkeling in de technologie is enorm. Zelf rijdende auto's, huizen die vanaf afstand in de gaten gehouden kunnen worden middels een app en waarbij je voor je naar huis rijdt lekker de verwarming alvast aan zet, het eten opwarmt en waarbij je kinderen door de huisrobot alvast in bad gedaan worden.....wat een kijkje in de niet meer zo heel futuristische wereld....

Bedreiging

Net zoals destijds bij de industriële revolutie zullen er veel banen verdwijnen en zien mensen dat als een bedreiging maar er zullen ook altijd weer andere banen en branches ontstaan, elke verandering biedt kansen. Kansen op ander werk op een ander leven op een andere kijk en misschien wel op een mooiere wereld. Dus hoeft dat niet alleen een bedreiging te zijn.

Half vol

Het is maar hoe je tegen het leven aankijkt ....is bij jou het glas half leeg of half vol? En ben je een struisvogel die denkt dat als je je hoofd in het zand steekt, dat het wel over zal waaien of ga je al op voorhand er iets mee doen? Omscholen, alternatieven bedenken....als je iets negeert betekent het namelijk niet dat het verdwijnt. Zo hebben wij volgens mij de laatste videotheek eigenaar ooit nog gekend. Op het laatst verkocht hij zowat nog zijn schoonmoeder om aan inkomsten te komen. Helaas zat daar ook niemand op  te wachten ;)....wel blijkt de veerkracht en deze man zag het glas half vol. Mooi!

Assurantiën

Zo voorspellen de goeroes dat o.a. wij als tussenpersoon over een aantal jaar (10/20 jaar) ook niet meer bestaan. Want waar ligt onze meerwaarde nog als uw huisrobot via uw app alles klusjes doet, het huis bewaakt, ziet als er iets dreigt door te branden en dat dus op voorhand vervangt? Als uw zelf rijdende auto geen ongelukken meer maakt en er dus nagenoeg geen schades meer zijn.  Dan zien we nog steeds een rol als vertrouwenspersoon in complexe zaken, het persoonlijke zal altijd gevraagd worden denken wij.

Toekomst

Dus zien wij het voor ons dat we over zeggen en schrijven een jaar of tien, Maurice bij u langs komt via teleportatie, hij u een uitgebreide uitleg geeft over de verschillende modellen robotten, de meerwaarde ervan, zit hij samen met uw huisrobot en u aan tafel om uit te leggen welk financieel model voor u het beste is, geeft uw huisrobot aan dat hij zich daarin kan vinden en als Maurice weg is geeft deze aan: fijn hè, dat persoonlijk contact ......