De ruzie is voorbij.....

Daar waar we vroeger op het land de hele dag stonden te zwoegen, onze voorouders zware maaltijden aten om het werk aan te kunnen blijven in weer en wind, zitten we nu en masse of in de auto en of we zitten op kantoor achter onze laptop. Natuurlijk niet iedereen maar wel veel mensen, heel veel mensen.

En al worden we gelukkig met zijn allen een stuk ouder dan onze voorouders, helemaal zonder kwaaltjes gaat dat vaak niet. Veel mensen zijn ziek, hebben overgewicht, hebben een burn-out....je zou bijna gaan zeggen dat vroeger alles beter was....

Ook wij staan stil bij deze factoren. Ook wij zitten vaak achter ons bureeltje. En dan is het goed om eens bewust stil te staan bij hoeveel je beweegt, wat je eet en wat je leefstijl is. En we zijn nu echt geen Fajah Lourens die menen dat je de halve dag in de sportschool moet trainen na het eten van een wortel en wat sla, maar wel dat je eens onder loep kunt nemen wat je beweegt en wat je eet.

Zo zijn wij onze stappen gaan tellen (lang leve de fitbit & jawbone), registeren we ons slaappatroon (althans Rilana doet dat) en denken we na bij wat we eten. Minder vlees, minder suiker, 10.000 stappen, meer (dagelijks) sporten en op tijd (meestal dan) naar bed.

Wij zijn benieuwd: ben jij daar ook mee bezig? Of ben je blij als je 's avonds op de bank zit? We zijn benieuwd naar jouw antwoord ......