Wie zijn wij?

Wij reden een aantal weken geleden op zaterdag samen terug uit Alkmaar...zwaar in de file maar voldaan want allebei hebben we ons volgende level in Krav Maga gehaald. Weliswaar pas het tweede level van de vele levels nog te gaan, maar toch.

Om even toe te lichten: Krav Maga is een verdediging systeem. Idee is dat je je kunt verdedigen in geval van een aanval. Neem bijvoorbeeld die twee heren die onlangs door een groep met een betonschaar zijn aangevallen: die hadden wel een cursusje of wat Krav Maga mogen hebben. Dus vooral gericht op verdediging en nooit op de aanval. Dat gezegd hebbende gaan we terug naar ons examen :)

Dit was voor ons de eerste keer dat we landelijk examen deden en het was redelijk pittig wel. Daar waren we door mede -sportmaatjes  - die verder zijn - al wel op gewezen dus we waren voorbereid. Wat wij - buiten het gevoel van trots dat we het gehaald hebben- heel gaaf vinden is dat je door moet gaan ook al kun je eigenlijk niet meer. 

Ze leren je dat opgeven geen optie is want als je in het echt aangevallen wordt, kun je ook niet zeggen: jongens even pauze, ik heb een beetje last van mijn kleine teen. Nee dan moet je doorgaan tot je er letterlijk en figuurlijk bij neer valt of gewonnen hebt natuurlijk.

Waarom nou dit hele verhaal? En om jullie nog een persoonlijker kijkje in ons leven te geven en om te delen dat we niet gauw opgeven Maurice & ik. Om jullie te laten weten wie wij ook zijn. We gaan graag over onze grenzen, zoeken de uitdaging en dat natuurlijk niet alleen op sportief vlak. Opgeven is voor ons geen optie en daar heb jij dus ook weer wat aan.

 

Kida


Maurice & Rilana