Sorry....Niet gedekt .......

Hoe ontzettend vervelend is het als je jarenlang premie betaalt en je hebt eindelijk eens een schade en de schade blijkt plotseling niet gedekt. Ontzettend !!! Daarom besteden we vandaag aandacht aan een aantal zaken die handig zijn om te weten om zo - de meeste - teleurstelling te voorkomen.

Buiten komend onheil

De meeste inboedelverzekeringen zijn de laatste jaren zeer uitgebreid qua dekking en verzekeren (bijna) elk onvoorzien gebeuren. Zo is het verzekerd als je dat enorm mooie en kostbare erfgoed kapot laten vallen in huis. Maar wel met een daarbij behorend eigen risico.

Beestjes

Beestjes zijn dan weer niet verzekerd. Dus als jouw hond de bank als knaagbot heeft gebruikt: helaas. Heb je muizen boven die oma's oude en dure kleedje als ontbijt hebben genuttigd? Geen dekking....

Gevolgschade 

Heb je een giga overstroming gehad maar er is geen gevolgschade? Ook dan biedt de verzekering geen dekking. Nou is het redelijk onwaarschijnlijk dat je geen vervolgschade hebt na een giga overstroming dus zal dat wel meevallen. Wat gevolgschade inhoudt? De vloer die uit zichzelf naar boven komt en van zijn leven niet meer recht gaat liggen.....dat is wel een mooi voorbeeld zeg maar :)

Taxatie

Heb je sieraden apart verzekerd - dus een aparte kostbaarhedenverzekering - en die sieraden zijn verzekerd op basis van een vaste taxatie, middels een taxatierapport? Dan is het van groot belang dat jouw taxatierapport niet verlopen is want dan keert de verzekeraar in geval van diefstal uit op basis van dagwaarde en niet de getaxeerde waarde welke op het rapport stond vermeldt. Dat kan nogal verschillen en vaak niet in het voordeel van de verzekerde. Even checken dus.

SCM

Van sieraden en taxatie springen we net zo makkelijk over naar SCM certificaten en auto's. Makkie ;) ....want daar geldt eigenlijk hetzelfde: als jouw auto is voorzien van een alarmklasse 3 en dat is een voorwaarde van de verzekeraar, dan moet je wel zorgen dat die alarmklasse in goed werkende conditie blijft. En dat kun je alleen maar aantonen middels een keuringsrapport. Want stel je voor dat jouw auto gestolen wordt en je hebt geen rapport? Dan is de kans groot dat je geen uitkering van de verzekeraar ontvangt.

 

Onzeker

We begrijpen dat je soms door alle regels het bos niet meer ziet en wat 'onzeker' kunt zijn wat er nou wel en wat er nou niet gedekt is. Dan hebben we goed nieuws voor je: je bent verzekerd via Maurice en die helpt je daar waar hij kan. Dus vragen ??? Even Maurice bellen of appen! Wel zo makkelijk!