Murphy's Law & Verzekeringen......

Van klant X krijgen we het verzoek binnen om de arbeidsongeschiktheidsverzekering op te zeggen. Deze is relatief duur en er gebeurt toch nooit iets.

Als adviseur dient Maurice er op te wijzen dat het beëindigen van zo'n belangrijke verzekering niet aan te raden valt. Maurice dient te wijzen op de gevolgen voor deze klant als hij / zij wel arbeidsongeschikt raakt. Uiteraard wijst hij de klant erop en wij raken erover aan de praat.

Wij spreken over verzekeringen en Murphy's Law. Dat je jaren voor jan met de korte achternaam premie betaalt voor een verzekering en dat er nooit wat gebeurt. Dat jouw klanten jarenlang premie hebben betaald en dat het nooit fout ging. Weg al het betaalde geld.

We spreken ook over het feit dat het zo geregeld voor komt dat mensen hun volledig casco dekking van de auto omzetten naar WA dekking en dan een verwijtbare schade maken. Geen uitkering voor die auto dus. Of dat die klant die zijn AOV opgezegd heeft een half jaar later arbeidsongeschikt wordt en daardoor diep in de problemen komt omdat er onvoldoende inkomen is. Hoe naar dat is en dat het hele leven te maken heeft met afwegingen maken.

Zo denken wij dat het maken van de afweging op basis van wat jezelf dragen kunt aan te raden is. Als je geld achter de hand hebt om gebeurtenissen te kunnen opvangen dan is er niets aan de hand. En als je geen geld hebt voor een reisverzekering dan zal reizen er ook wel niet in zitten. Dus opzeggen die verzekering.

Maar dat je goed dient na te denken over zwaardere verzekeringen als zijnde een AOV. Want het is zo verdrietig om te zien dat als je geen geld hebt voor een AOV (de maandelijkse last is te hoog om te dragen) je vervolgens wel arbeidsongeschikt raakt om nog dieper in de problemen te komen. Murphy's Law dus :(  ....

We helpen jou / u graag met het maken van de overwegingen want we gunnen iedereen een blij en onbezorgd leven!