Schade en nu?

Dat hangt ervan af bij wie je verzekerd bent. Bij sommige verzekeraars ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt, bij andere verzekeraars dien je je aan hun regels te houden anders heb je een (financieel) probleem ....het is net een echte relatie ;)

Wie, Wat, Waar..........en hoe
Daarom vandaag een blog over wie, wat, waar....en hoe....
Gestuurde schade, want daar hebben we het over is met name aan de orde in geval van ruitschade bij auto's en autoschades. Op de polis staat dan welke reparateurs bij jou in de buurt meedoen. Zo heb je bij Nationale Nederlanden bijvoorbeeld geen eigen risico als je bij een aangesloten reparateur laat maken en anders is EURO 400,- voor eigen rekening. Klaverblad heeft dan weer geen eigen risico als je boven trede 13 uit komt en maakt het niet uit waar je laat maken.

Waarom gestuurde schade?
Gestuurde schade omdat de verzekeraars afspraken met dit collectief van reparateurs maken. Denk hierbij aan schadegarant, zie ook de site www.schadegarant.nl. Voor de verzekeraar scheelt dit in de kosten en die kun je dan weer terugvinden in de premie. Vaak is gestuurde schade lager dan dat je vrije keuze hebt.


Hoe weet ik welke verzekering ik heb?
Als je via ons verzekerd bent en je hebt schade dan kun je ons altijd benaderen om even te checken. Wij kunnen je dan verder helpen. Maar ook als wij niet jouw intermediair zijn kun je snel achterhalen waar je terecht kunt, namelijk via jouw polis. Op jouw groene kaart staan nummers en soms ook bedrijven waar je terecht kunt. Kijk daarom ook altijd op jouw groene kaart.


Voordeel van verzekerd zijn bij Weidema Assurantiën
Dat wij ook de schade (dat is service en betaal je niet extra voor) voor jou verhalen als de schuld bij de tegenpartij ligt en je niet volledig casco verzekerd bent. Je gooit de schade letterlijk en figuurlijk over de heg. Let wel: heb je een schade in het buitenland dan wordt het ook voor ons lastig. We spreken een aardig woordje over de grens (Duits & Engels geen probleem) maar schades verhalen in Frankrijk, Italië, Spanje of ander warmbloedig land is ook voor ons niet haalbaar omdat we de talen niet spreken. Daarvoor kun je een rechtsbijstandsverzekering voor de auto bijsluiten.

Geen eigen risico
Wanneer de schade niet aan jou te wijten valt, vervalt het eigen risico. Deze zullen wij of de verzekeraar dan bij de tegenpartij voor je verhalen. Pas als de schade verhaald is krijg je jouw eigen risico terug betaald.


Schade en nu?
Goed op de hoogte zijn wat, waar en hoe je verzekerd bent. Weidema Assurantiën bellen en zorgen dat ze jouw schade verder afhandelen, terwijl jij een drankje neemt tegen de schrik :)