Schade??? Helaas dat is uitgesloten.....

Het lijkt wel het begin van een slechte slogan van een verzekeraar en toch...toch zit er een kern van waarheid in waar we het in deze blog met u/ jullie over willen hebben.

Systeem
Hoe werkt het systeem? Het verzekeringssysteem? Je verzekert een onzeker voorval. Dus als je weet dat jij van binnen nogal slecht in elkaar steekt (en dan bedoelen we natuurlijk je lichaam, op jouw zijn heeft de verzekeraar dan weer geen vat ;) )dan zal een overlijdensrisico verzekering of een aanvullend pakket nogal moeilijk te verzekeren zijn of tegen een torenhoge premie. Er is namelijk in dit geval geen sprake van een onzeker voorval. Iets met kansberekening en de kans dat ze voor jouw slecht in elkaar stekend lichaam moeten dokken is nogal hoog. Ofwel : als je bij voorbaat weet dat de premie die je betaalt vele malen lager is dan het - met zekerheid - uit te keren bedrag dan werkt het systeem niet want dan zijn ze binnen de kortste keren failliet.

Frequentie
Tot zover dus het systeem in a  nutshell.....dan de frequentie. Heb jij nou in januari een aansprakelijkheidsschade, in maart een ruitschade en in juni een schade geclaimd op je inboedel dan kan het zijn dat je een "probleem" krijgt met de verzekeraar. Er wordt namelijk de laatste jaar (en) vaker en vaker gekeken naar hoeveel je geclaimd hebt. Consequenties? Ze kunnen ruitschades uitsluiten op jouw autoverzekering of een extra premie heffen over je bestaande premie.

Overstappen
Nou dan stap ik toch gewoon over naar verzekeraar b? En daar zit m nou net de crux....verzekeraar b wil jou niet meer omdat je in een systeem staat waarin weergegeven wordt hoeveel schades je hebt gehad en hoe hoog die schades waren. Ofwel: verzekeraar b accepteert je niet. En dat is op zijn zachtst gezegd zuur, en een beetje oneerlijk ook wel. Dat vinden wij ook, echt! Maar als je een schade hebt van een paar tientjes en er is al meer schade geweest dan zou je kunnen overwegen om de schade voor eigen rekening te nemen.

Leuker kunnen we het niet maken
We beseffen ons dat er iets kei oneerlijks aan dit verhaal is. Want wat dan met al die jaren dat je niks hebt geclaimd?! Natuurlijk heb je helemaal gelijk maar het systeem (daar issie weer) werkt helaas anders. We kunnen het echt niet leuker maken......in tijden dat het goed gaat claimen mensen minder omdat het
ze goed gaat. In tijden van recessie zie je het tegenovergestelde. Iedereen claimt meer, de tijden zijn zwaarder (zelfs voor de verzekeraars) en zo kom je in een negatieve spiraal terecht. Remedie? Even Weidema Assurantiën  bellen ;)