Meerwaarde van een goed advies.......

De discussie

De discussie is destijds begonnen met de zgn. woekerpolissen. De meerwaarde van de adviseur. Sindsdien ligt de hele branche op de schop. Van opleidingen tot strenge AFM regels....de integriteit van de adviseur staat - soms - nog steeds ter discussie. Waarom zou je meer betalen als alles online kan?

Hierom

Dat een adviseur altijd duurder is dan een online product / advies valt in veel gevallen te betwijfelen, maar de vraag is niet die van de beloning dan wel die van de meerwaarde die geleverd kan worden. Ben je zelf kundig - al dan niet door je achtergrond - dan is de waarde om gebruik te maken van advies uiteraard lager dan wanneer je er geen kaas van gegeten hebt.

Schadeverzekeringen vs. Levensverzekeringen

Zo lijkt het afsluiten van een schadeverzekering zonder advies minder ingrijpend dan dat je een levensverzekering afsluit zonder hulp. Maar is dat wel zo? Weet jij welke verzekerde waardes je dient te hanteren? Als je huis onderverzekerd is dan heb je een groot probleem in geval van schade. Heb je gekeken naar het eigen risico? En wist je dat je bij sommige direct writers niet telefonisch contact kunt hebben maar alles moet mailen? En heb je tijd en kennis om bij schade van een auto of een afgebrand huis de zaken zelf af te handelen? Weet je alle voorwaarden? Is het die paar EURO (want dat is vaak slechts het verschil bij schadeverzekeringen) waard? Je leest al: ook het afsluiten van een schadeverzekering is ontzettend lastig ;)

Een goede adviseur

Sommige experts voorspellen het vaarwel van de adviseur. We kunnen alles zelf wel, zo menen ze. Wij voorspellen de toegevoegde waarde en meerwaarde en dus het bestaansrecht van een goede adviseur. Daargelaten of je iets al dan niet zelf kunt, als je een adviseur hebt die jou kent, die tijd voor je maakt en die er op elk moment is als je m nodig hebt en dus voor je klaar staat, dan is er sprake van meerwaarde. 

Zelfbevlekking

Natuurlijk zijn wij niet foutloos en gaat er ook echt wel eens iets mis bij ons. MAAR we staan wel voor onze klanten en doen graag dat beetje (wel meer ook dan een beetje) extra voor onze klanten zodat ze met een lach huiswaarts gaan (lekker cheesy) en daarmee is onze zelfbevlekking realiteit. Meerwaarde van een goed advies? Is goud waard! :)