Droom of nachtmerrie?

Ik had een droom waar alle mensen lachten, zorgeloos waren en allemaal gezond. Er bestond geen ziekte en de dieren speelden met elkaar en met de mensen. Er klonk gelach en er was vrolijke muziek. Toen veranderde de omgeving....er trokken donkere wolken over en angst kwam in de harten van de dieren en de mensen, iedereen werd ziek en het huilen overschaduwde alles....ik werd wakker ....zwetend. Het was maar een droom.

 

Naar werk

Onderweg naar mijn werk bedacht ik me dat mijn droom een nachtmerrie was geworden en mijn gedachten versprongen naar hier, de wereld, het hier en nu. Dat we van deze wereld eigenlijk ook een nachtmerrie aan het maken zijn met zijn allen. En dat er vele mensen ziek zijn, slechte zorg krijgen. Dat het middel geld in vele landen bepaalt wat voor zorg je krijgt. Of je überhaupt zorg krijgt.

 

Zorgstelsel

Ook in Nederland is zorg een hot item waar miljarden in om gaan en waar er steeds meer een verschil ontstaat tussen wat er al dan niet verzekert wordt maar waar de droom nog niet echt helemaal is veranderd in een nachtmerrie. Er bestaan namelijk nog partijen waar je goede zorg kunt halen voor een redelijk bedrag.

 

ONVZ

Bij ONVZ kun je bijvoorbeeld nog zeer goede zorg halen tegen een redelijke premie. Geen zorgen waar je terecht mag. Geen zorgen of je medicijnen die je al jaren gebruikt veranderen omdat de verzekeraar afspraken heeft gemaakt. Vrije keuze....nog steeds. 

 

Lief

Dus bedenk ik me dat mensen lief moeten zijn voor zichzelf en hun gezondheid en een partij moeten kiezen die lief voor hen is. Die ervoor zorgt dat de droom geen nachtmerrie wordt maar waar er nog gelachen kan worden omdat de mens voorop staat en niet alleen het geld.

 

Wat kies jij? De droom of de nachtmerrie?